luni, 6 august 2012

Dragostea doare?

Ma indoiesc a fi singura care a auzit populara expresie "Dragostea doare." si am stat sa ma gandesc putin ce a vrut sa zica primul om care a scos pe gura aceasta vorba.
Aceste 2 cuvinte incearca sa ne opreasca de la "pericolele" la care te expui cand te indragostesti,ca poti fi ranit,dar e doar o prostie.
Un lucru nu am putut sa il inteleg,nici in profunzime,nici dupa aparente.Nu am putut sa inteleg cum un sentiment atat de frumos poate avea un avertisment atat de urat.
Ne indragostim pentru a fi fericiti,pentru a avea alaturi persoana de care avem nevoie,persoana ce ne face sa zambim,pentru a fi in echilibru intre noi si lumea ce ne inconjoara.
Ce sa intelegi tu ca tanar care auzi aceasta vorba?Ce impresie sa iti faci tu despre dragoste cand din start ti se spune ca ea doare?Ce soarta poate avea dragostea unui tanar daca el creste cu ideea ca dragostea  nu merita,ca nu are rost sa iubesti,ca e prea multa bataie de cap? 
Este sigur sau cel putin sigur pentru mine,dragostea NU doare,iar cei ce cred opusul,ei bine,aceia sunt oameni tristi,oameni ce isi urmeaza doar propriul interes si propriile placeri,oameni ce isi priveaza inima de sentimente si care nu se deschid in fata celor ce ii iubesc.
Poate nu voi reusi eu sa conving o lume intreaga ca dragostea este un sentiment extraordinar,dar odata macar am simtit-o cu totii si stim cat de frumos este cand iubesti.Deci,asadar si prin urmare,dragostea NU doare,ea ne face fericiti.

3 comentarii:

  1. Pai asta e farmecul dragostei...chiar daca uneori e amar de dureroasa, dar stii ca iubesti si ca esti iubita. Acum nu ma intelege gresit, depinde si ce fel de suferinta...dragostea are mai multe parti rele si bune.

    RăspundețiȘtergere
  2. Depinde ce fel de dragoste ..

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma refeream la dragostea asa-zis "pura",cea pe care o simti din interior,aia nu doare.:)

    RăspundețiȘtergere